Diepgaande reflectie en groei

Home » Blog » Diepgaande reflectie en groei

Diepgaande reflectie en groei

Deze maand staat in het teken van diepgaande reflectie en groei, dit komt vooral doordat dit de tweede ronde van coachgesprekken is die ik voer. In deze gesprekken duiken we diep in de huidige situatie, de gewenste toekomst en het focuspunt voor de komende periode. Het is fascinerend om te zien hoe elke pedagogische medewerker van het team een eigen focuspunt heeft, maar tegelijkertijd werken ze allemaal aan hetzelfde doel: “samen voor de ontwikkeling van elk kind”

Onlangs had ik een bijzondere ervaring tijdens het observeren van een van mijn pedagogisch medewerkers. Toen ik binnenkwam om PM’er X te observeren, zag ik ook PM’er Y op de werkvloer. Maar wat me meteen opviel was de stralende uitstraling van PM’er Y, iets wat ik eerder nog niet had gezien bij haar. Tijdens ons gesprek later vertelde ze me dat ze ook van anderen complimenten had ontvangen over haar positieve verandering.

Het is geweldig om iemand te kunnen ondersteunen en in hun kracht te zetten door ze bewust te maken van de stappen die ze hebben gezet. Wat maakt dat je er nu zo anders bij staat? Wat is er veranderd sinds de vorige keer? Hoe kun je dit vasthouden? Dit zijn vragen die helpen om de groei en ontwikkeling van het individu en ook het team te stimuleren.

Vanuit hier gaan we verder …

Lees ook

1 jaar fulltime ondernemer

Executieve functies

Waarom Deborah mij afgelopen vrijdag een gehaakt uiltje gaf…

Train de trainer gebaren

Ben jij bekend met onderstaande wist je datjes?

Wat een leuke baan heb jij