Studiedag Fris!Kinderdagverblijven

Home » Blog » Studiedag Fris!Kinderdagverblijven

Studiedag Fris!Kinderdagverblijven

Op woensdag 6 maart kwamen 18 toegewijde pedagogisch medewerkers samen in Apeldoorn voor een inspirerende studiedag georganiseerd door Fris! Kinderdagverblijven. Ik mocht daar de dynamische workshop getiteld “Blik op Gebaren 1” presenteren, waar de deelnemers de basisprincipes van baby- en kindergebaren ontdekten en eigen maakten

De impact van deze workshop reikt verder dan alleen maar handbewegingen. Gebaren in de kinderopvang zijn niet alleen nuttig; ze zijn essentieel voor inclusiviteit.

Ben jij een pedagogisch professional in de kinderopvang of op in het (speciaal) basisonderwijs die een blijvend verschil wil maken in de ontwikkeling van het jonge kind? Dan is het tijd om je te laten inspireren. Het toepassen van baby- en kindergebaren in je dagelijkse praktijk biedt een scala aan voordelen, waaronder:

🗣 Vroege communicatie: Geef kinderen een stem nog voordat ze kunnen praten, waardoor ze zichzelf kunnen uiten en hun behoeften duidelijk kunnen maken.
😊  Vermindering van frustratie: Door kinderen een manier te geven om hun gevoelens te uiten, help je frustraties te verminderen en een positieve omgeving te creëren.
💖 Versterking van de band: Het gebruik van gebaren moedigt interactie aan tussen verzorgers en kinderen, waardoor de band wordt versterkt en begrip wordt bevorderd.
📚 Ontwikkeling van taalvaardigheden: Gebaren leggen een stevige basis voor taalontwikkeling en bevorderen een rijke leeromgeving.
🌱 Sociaal-emotionele ontwikkeling: Het gebruik van gebaren moedigt ook de sociaal-emotionele ontwikkeling aan, waarbij kinderen leren om emoties te begrijpen en zichzelf uit te drukken.

Wil je deze waardevolle aanpak ook implementeren binnen jouw organisatie en onder jouw pedagogisch medewerkers? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ik jou kan ondersteunen bij het integreren van baby- en kindergebaren in jouw kinderopvang!

Libellance, samen voor de ontwikkeling van een kind

Lees ook

1 jaar fulltime ondernemer

Executieve functies

Waarom Deborah mij afgelopen vrijdag een gehaakt uiltje gaf…

Train de trainer gebaren

Ben jij bekend met onderstaande wist je datjes?

Wat een leuke baan heb jij